Campingliv

Vi har hatt campingvogn omtrent så lenge vi har vært kjærester. Fra tid til annen har jeg sagt at jeg ønsker meg et spikertelt til denne, slik at vi også kan bruke den om vinteren, og ikke bare på ferietur pluss noen helger på våren og høsten.
Det skulle ta 5 år fra vi var på Breesgård på Oppdal for å se første gang til det ble spikertelt. Vi var ikke interessert i å kjøpe telt med vogn, siden vi har vogn. Og det viktigste kriteriet har vært at det skal være enkelt å få vogna til og fra teltet.
Så i januar i år fant vi teltet vårt. Og der hadde det stått en Kabe tidligere også, så da passet både døråpning mellom telt og vogn, fargene og leveggen.
Og heldigvis var det til salgs uten vogn, og uten møbler. Så da har vi fått innredet det med våre ting, og slipper å "flytte inn" i andres ting.

Vi fikk ikke tatt det i bruk før i april, vogna sto på vinterlagring, og den har kun sommerdekk. Måtte derfor vente til snøen var så godt som borte. Fikk med oss påska da. :) Og vi er kjempefornøyd med både plass, plassering og hvordan vi har fått det.

Campingvogna står på vognruller slik at vi skal få den lett til og fra teltet. Anders kjøpte i ferien nye vognruller. (Skinnesystemet vogna står på som gjør det enkelt å få den til og fra teltet) De vi hadde var av en slik type at vi måtte være to for å skubbe vogna inntil teltet, med de nye skrur vi vogna inntil teltet med batterimaskin. Mindre fare for at vi bulker vogna når vi tar den inntil teltet. Har enkelt sagt bedre kontroll.

Og disse vognrullene skulle vi da få på plass nå i helga.. Det var jo en enkel sak som var fort gjort på en fredags ettermiddag, etter jobb. Trodde vi....
Det pøsregnet, og i 3 timer sto vi ute i regnet med krafse, batterimaskin og annet utstyr. Etter hvert sultne, trøtte og utolmodige barn.. Irriterte, sutne, klissvåte og frustrerte foreldre. Huff... Måtte til slutt bare gi opp, og campe ved siden av teltet. Var så våt etter regnet at vi måtte til og med skifte undertøy.. 
Har ingen bilder fra den seansen.. Egner seg over hodet ikke på trykk.. På et tidspunkt tror jeg vi var nær ved å gi opp hele campinglivet, både gubben og jeg. 

Tok opp igjen tråden på lørdag, i litt bedre vær, og med litt mer utkvilte hoder. Så etter to timer så var vogna på plass. Et arbeid uten like.. Måtte til og med hogge ut av Leca blokkene som teltet står på for å få skinnene til rullene nærme nok.

Men nå er den på plass, tror det er enkelt å få den til og fra (det finner vi snart ut) og alt er bare fryd og gammen igjen.


"Ullaredsprylar" må man jo ha på platten. Må se om jeg finner meg et lite pyntebord å ha de på etter hvert. De var litt malplassert der de står nå.. Utemiljøet har ikke fått noe kjærlighet enda, hittil har innendørs vært prioritert. Vogna har vært hjemme/ på veien siden midten av mai og frem til nå. Blir vel koseligere ute etter hvert også. Kan ikke få alt på stell med en gang. Ikke det største "kryp-innet", men er skikkelig fornøyd. Akkurat slik vi ville ha det.
Og det er så avslappende å være der. Hele sulamitten en ryddet og vasket på en time. Begrenser seg jo hvor mye man får rotet på så få kvadratmeter. 
Kjøpte meg ny ramme på Gekås (Ullared) i sommer. Så den er fylt med bilder av den lille familien vår. Oldemor har fått plass i midten også. 
Fra salongen i campingvogna. Veldig lite pynt i vogna nå. Har akkurat fått den dit fra tur, og skal straks ut på en liten tur igjen. Så pyntenips og duker skal få vente til vi er tilbake og den skal bli stående hele vinteren. Gekås-bamsen sitter på hylla si da.

Til campingfrokost er det obligatorisk med egg og pølse. Fikk en elektrisk stekepanne med Anders sin bror til jul, har ikke brukt den før nå, men den kan jaggu anbefales. Helt suveren. Går mye raskere når man kan steke så mye i gangen. 


Frokost med egg med rennende plomme, pølser, og agurk til pålegg, og nytraktet kaffe.. Da er det helg.

Lørdag ble det biff med grønnsaker og bearnaise til middag. (Stekte 4 biffer samtidig på den store stekepanna, helt genialt)

Så nå får vi bare håpe at vi får tid til å bruke vogna og spikerteltet mye i vinter. 

Ha en fin kveld, i vogn, i hus eller hytte. Alt ettersom. :-)

 

2 kommentarer

Britt Lundli

15.08.2016 kl.21:32

Hei.

Dere har fått det knall fint...

Britt

Anita Marie

15.08.2016 kl.21:37

Britt Lundli:
Tusen takk for det. <3

Skriv en ny kommentar

Anita Marie

Anita Marie

32, Nesset

Mamma til verdens beste og nydeligeste jenter; Marit som kom til verden 16. januar 2008 og Karoline som kom til verden 25. mai 2013. Gift med ungdomskjæresten og barnas far Anders. Vi bor i et stort hvitt gammelt hus fra 1923 i sveitserstil, og her stortrives vi. :) Strikker og hekler en del, interesserer meg for blant annet biler og interiør. Og har stort sett et eller annet oppussingsprosjekt på gang. Eier man gammelt hus så blir man aldri arbeidsledig. Og med både hytte og campingvogn med spikertelt har vi nok av steder å være. Er godt over gjennomsnittet impulsiv. :)

Kategorier

Arkiv

hits